Rikoslakimies
Vuodesta 2013
Toimimme rikosasioissa lakimiehinä ja hoidamme muun muassa seuraavia rikostyyppejä; talousrikos, työoikeusrikos, väkivaltarikos, arvopaperimarkkinarikos, petosrikos, velallisen rikokset ja monia muita.
Vaikka syytetty ei aina vapautuisikaan syytteistä, niin rikosasianajajan tai muun lakimiehen tehtävänä on myös saada tuomio sellaiseksi, että se noudattaa oikeuskäytäntöä eli yleensä pienemmäksi kuin syyttäjä on sitä vaatinut. Monesti tässä onnistuminen vaatii erityistä tietämystä aihealueesta ja vain harvoin syytetty osaa itse vedota oikeisiin seikkoihin.
Juridiikassa on paljon erilaisia ammattinimikkeitä, eikä aina ole selvää, mihin erilaiset termit viittaavat. Asianajaja on lakimies, joka on suorittanut OTM/OTK-tutkinnon sekä erillisen asianajajatutkinnon. Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja on juristi, joka on suorittanut OTM/OTK-tutkinnon ja jolla on riittävä perehtyneisyys oikeudenkäyntiasiamiehen ja -avustajan tehtäviin. Julkinen oikeusavustaja on juristi, joka on suorittanut OTM/OTK-tutkinnon sekä riittävän työkokemuksen oikeudenkäyntiavustajan tai tuomarin työstä ja tehtävien hoidosta. Julkinen oikeusavustaja työskentelee valtion oikeusaputoimistossa ja tarjoaa oikeusapua. Juristi tai lakimies on yleisnimike juridisen korkeakoulututkinnon suorittaneelle henkilölle.
Oikeudessa rikosasiassa saa edustaa vain asianajaja, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja tai julkinen oikeusavustaja. Muut juristit, kuten esimerkiksi varatuomarit, eivät voi edustaa oikeudessa. Jokaisen ammattinimikkeen, paitsi juristin, toiminnasta säätelee laki Suomessa ja asianajajien, luvan saaneiden oikeudenkäyntiavustajien sekä julkisten oikeusavustajien toimintaa valvoo Suomen Asianajajaliitto.
Rikoslakimies - Lakiasiaintoimisto
Rikoprosessi- tarvitsenko rikoslakimiestä?
RIKOSPROSESSIN ETENEMINEN JA LAKIMIEHEN ROOLI
Rikoslakimiesblogissa kerromme seikkaperäisesti miten rikosasia etenee rikosepäilystä kuulusteluun ja oikeudenkäyntiin sekä aina rikosoikeudelliseen tuomioon saakka. Blogista saat käsityksen millainen on suomalainen rikosoikeudenkäynti ja mitä seikkoja epäillyn tulee ottaa huomioon.
EPÄILTY, TODISTAJA TAI ASIANOMISTAJA
Voit käyttää palvelua, jos olet rikoksesta epäilty, rikoksen todistaja tai rikoksen asianomistaja eli rikoksen uhri. Pääset tästä arvioimaan tilanteesi ja saat tiedon, kannattaako sinun hankkia rikoslakimies tai rikosasianajaja avustamaan sinua rikosasiassa.
Saat vastauksen täytettyäsi lomakkeen. Löydät lomakkeen tästä.
Rikoslakimiehet
Hyvä lakimies auttaa rikosprosessin alusta loppuun saakka
( Asiakas)